zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Burgemeester verkort sluitingstijden café vanwege overlast

16 mei 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - Vanwege grote overlast van (bezoekers van) café Klein Ambacht aan de Dorpsstraat in Hendrik-Ido-Ambacht, heeft burgemeester Heijkoop besloten de sluitingstijden te verkorten. 

Het café moet dagelijks om 21.00 uur worden gesloten, en op zondag om 20.00 uur. Deze maatregel duurt vier weken, tot en met 13 juni. In deze tijd moet de exploitant alsnog maatregelen nemen om overlast te voorkomen. Doet hij dit niet, dan kan de burgemeester besluiten om de verkorte sluitingstijden te verlengen met een periode van drie maanden.

Overlast
In de afgelopen maanden hebben zowel omwonenden, als gemeente en politie meerdere malen diverse vormen van overlast ervaren en geconstateerd van het café Klein Ambacht. De gemeente heeft tijdens gesprekken met de exploitant van het café afspraken gemaakt om deze overlast voor de omgeving drastisch te verminderen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de exploitant het grootste deel van deze afspraken niet is nagekomen, ook niet na herhaaldelijk aandringen. Daarnaast is afgelopen weekend een ruzie tussen de cafébezoekers dusdanig geëscaleerd dat de politie heeft moeten ingrijpen. Daarop heeft de burgemeester besloten tot het inkorten van de sluitingstijden, omdat gebleken is dat de overlast vaak later op de avond voorkomt.

Deel dit bericht met je vrienden!