zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

De kinderen worden ware koks bij Kinderopvang Bobo

9 mei 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - Op de Buitenschoolse opvanglocatie Balistraat van Kinderopvang Bobo zijn de kinderen ware koks geworden! Twee maal per week, op de woensdag en op de vrijdag, koken de pedagogisch medewerkers samen met de kinderen gezonde verantwoorde maaltijden. En daarna eten ze het lekker met elkaar op.

De kinderen hebben al heerlijke maaltijden gekookt zoals aardappeltjes met vissticks en worteltjes, ovenschotel boordevol groenten en aardappels met sla. Eerst wordt het boodschappenlijstje gemaakt en daarna gaan de pedagogisch medewerkers samen met kinderen de boodschappen halen in de supermarkt. Tijdens het bereiden van de maaltijd helpen de kinderen met wassen, snijden en roeren. Op deze manier worden de kinderen nauw betrokken bij wat zij zelf gaan eten.  

De kinderen vinden het helemaal te gek! Ze vragen elke dag of er warm gegeten gaat worden en of ze mee mogen met boodschappen doen. Als er gekookt gaat worden, bieden ze zelf hun hulp al aan. Regelmatig zeggen de kinderen ‘dat lust niet ik’, maar als ze eenmaal een klein beetje hebben geproefd vragen ze toch nog een bord met eten. Stiekem is het dus toch wel lekker!

Tijdens het koken gaat het niet alleen om de gezonde maaltijd. De ontwikkeling van de fijne motoriek, zelfredzaamheid en de samenwerking wordt hiermee ook gestimuleerd. De jongste kinderen leren onder andere om te kneden, snijden en te roeren. Bij de oudere kinderen gaan we meer in op waar het eten vandaan komt. De kinderen leren dat eten geld kost, wat voor moeite het kost om het te bereiden en wat gezonde voeding met je doet. Daarnaast eten ze makkelijker nieuw voedsel, omdat ze zelf weten waar het vandaan komt en ze zelf hun best hebben gedaan er iets moois en lekkers van te maken! Het koken is zo’n succes dat de kinderen van de BSO‐locatie Uilenvliet ook gezellig komen koken op woensdag.

Lees meer over:

kinderopvang bobo koken
Deel dit bericht met je vrienden!