zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

VGZ voetbalschooltoernooi bij IFC

7 mei 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - Als je een echte voetballiefhebber bent, dan moet je zaterdag 12 mei gaan kijken op Sportpark Schildman bij dé club uit Ambacht, IFC. Daar vindt het jaarlijkse VGZ Voetbalschooltoernooi (voorheen Trias) plaats, waaraan wordt deelgenomen door de allerjongste spelertjes van de vereniging. Wie weet speelt op dit toernooi de nieuwe Arjan Robben, Robin van Persie of Maarten Stekelenburg. Wie zal het zeggen?

Voor de meeste van deze vijf-en zesjarigen is het de eerste keer dat zij aan een echt voetbaltoernooi deelnemen, waar behalve IFC ook de volgende verenigingen van de partij zijn: VVGZ, Rijsoord, de Alblas, EBOH, en Barendrecht.

Het toernooi begint om 09.00 uur, terwijl de prijsuitreiking staat gepland om circa 12.30 uur.

Nu al weer veertien jaar geleden is de opmars in de regio voor IFC gestart met de oprichting van de voetbalschool. Klein begonnen, maar uitgegroeid tot een bloeiende afdeling binnen de vereniging met jaarlijks ruim 30 spelertjes. Hierdoor heeft de jeugdopleiding binnen IFC een vlucht genomen en is ook de vereniging gegroeid tot een van de grootste in de regio Dordrecht van de KNVB.

IFC speelt met 3 teams in de mini competitie (4 tegen 4) van de KNVB en heeft de voetbalschoolcompetitie ( 7 tegen 7) die zij al die jaren heeft verzorgd, verlaten. Dit blijkt een goede keuze te zijn geweest. Aan de wat kleinschaligere competitie wordt met veel plezier deelgenomen.

Het jeugdbestuur is er trots op dat zij voor de veertiende keer in staat is weer een prachtig toernooi neer te zetten, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de samenwerking met zorgverzekeraar VGZ. Deze zorgverzekeraar ziet net als IFC het belang in van de voetbalschool en ondersteunt deze dan ook van harte. Jong beginnen met sporten in teamverband helpt mee aan een goede gezondheid en conditie.

Vanaf de nieuwe competitie die in september van start gaat, gaan circa 25 IFC spelers over naar de F-pupillen competitie. Hierdoor is er weer volop ruimte binnen de voetbalschool voor nieuwe deelnemers, zowel jongens als meisjes.

Inlichtingen zijn verkrijgbaar bij Isabelle Lagendijk (telefoon 06-28341901) of in de Bestuurskamer van het clubgebouw

Nieuwe leden, zowel jongens als meisjes kunnen zich nu al aanmelden voor deelname aan de gezellige Open Dag op zaterdag 2 juni a.s. Deze dag is speciaal bedoeld voor jongens en meisjes in de leeftijd vanaf 6 jaar tot 12 jaar. Als je je op deze dag als nieuw lid aanmeldt, dan ontvang je gratis de bekende IFC sporttas. Vooraf aanmelden kan ook via de website: www.ifc-ambacht.nl

Tot zaterdag 12 mei en/of zaterdag 2 juni!

 

Lees meer over:

ifc vgz
Deel dit bericht met je vrienden!