vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Ambachtse jeugd loopt warm voor brede scholen

27 april 2012 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Zo’n 230 kinderen uit Hendrik-Ido-Ambacht bezochten woensdag 25 april de Mystery Kick-off.  Het was de officiële aftrap van het project Hi5Ambacht, een project rondom de ontwikkeling van brede scholen in Hendrik-Ido-Ambacht. Wethouder Michiel van der Vlies onthulde om 14.00 uur het logo van Hi5Ambacht. Daarna konden kinderen zich urenlang vermaken met dansen, knutselen, voetballen en nog veel meer, georganiseerd door de partners in Hi5Ambacht.

Hi5Ambacht
De Mystery Kick-off is eigenlijk een voorproefje op wat nog komen gaat: De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht werkt namelijk de komende jaren steeds intensiever samen met het onderwijs en maatschappelijke organisaties, om brede scholen te ontwikkelen. Dat alles gebeurt onder de naam Hi5Ambacht.
Hi5Ambacht is bedoeld om kinderen voor, tijdens en na schooltijd de beste ontwikkelingskansen te bieden, maar ook om hen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en cultuur. Dankzij allerlei activiteiten ontdekken kinderen hun eigen talenten.

Impuls brede scholen, sport en cultuur
Hi5Ambacht kan van start gaan dankzij de landelijke impulsregeling brede scholen, sport en cultuur. De gemeente is opdrachtgever van dit meerjarenproject en maakt het mede mogelijk. Alle activiteiten rondom Hi5Ambacht worden de komende jaren georganiseerd in samenwerking met de partners in het project. Het gaat daarbij om scholen, kinderdagopvang,  jongerencentrum Dock-03, diverse sportverenigingen en de stichtingen Hattrick, ToBe, en Cascade.

Het team
Een aantal deelnemende organisaties heeft mensen aangesteld,  die de komende jaren samen sport- en cultuuractiviteiten organiseren. Wethouder van der Vlies (maatschappelijke ondersteuning, onderwijs, sport en dienstverlening) is blij met deze ontwikkeling: “Dit team draagt niet alleen bij aan een kwalitatieve verbetering van het bewegingsonderwijs, maar zorgt ook voor een breder sport- en cultuuraanbod bij scholen en in de wijk. Bijkomend voordeel is dat de bezettingsgraad van sportaccommodaties verhoogt. Tot slot verbetert ook de samenwerking tussen sportorganisaties en alle andere partnerorganisaties, die de Ambachtse jeugd bedienen. Kortom, een plus een wordt drie.” 

Lees meer over:

scholen hi5ambacht
Deel dit bericht met je vrienden!