vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Bewonersplatforms Krommeweg en Volgerlanden krijgen waardecheque van wethouder

24 april 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - De voorzitters van de bewonersplatforms Volgerlanden en Krommeweg hebben vanochtend een waardecheque in ontvangst genomen van wethouder Michiel van der Vlies. Zij hebben deze cheque ‘verdiend’ met hun wijkactiviteitenplan voor 2012. Het is de eerste keer dat de gemeente een budget toekent voor plannen die bewoners hebben bedacht en ook gaan uitvoeren.

De bewonersplatforms zullen het geld uitgeven aan activiteiten voor de verbetering van de leefbaarheid, veiligheid en sociale cohesie. Voorzitter Jan Siefkes van bewonersplatform Krommeweg nam een cheque in ontvangst ter waarde van € 10.000. Voorzitter Harm Touwslager van bewonersplatform De Volgerlanden ging met € 8.350 terug naar de wijk. Deze bedragen zijn afgestemd op de wijkactiviteitenplannen die zij hebben opgesteld. Wethouder Michiel van der Vlies: “De gemeente ziet graag eigen initiatief van bewoners en moedigt dat hiermee aan. De bewonersplatforms kunnen zo hun wijkplannen uitvoeren en alle bewoners van de wijk hebben hier voordeel van. Bewoners met plannen of ideeën kunnen ook naar de bewonersplatforms toe gaan.”

De wijkactiviteitenplannen zijn te vinden via www.wijkeninambacht.nl. Bewonersplatform Centrum werkt nog aan het wijkactiviteitenplan. Wijk- en Buurtgericht Werken is een manier van werken die de kracht die in de wijk aanwezig is zoveel mogelijk mobiliseert voor het oplossen van problemen en grijpen van kansen. De medewerkers Wijk- en Buurtgericht Werken van de gemeente stimuleren overleg tussen professionele organisaties die in de wijken actief zijn om maatregelen op elkaar af te stemmen of tot een gezamenlijke aanpak te komen.

 

Deel dit bericht met je vrienden!