vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Flink verzet tegen nieuwbouwplannen Yulius: actiegroep opgericht

20 april 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - De geplande nieuwbouw van Yulius voor opvang van psychiatrische patiënten stuit uit veel verzet van omwonenden (zie ook link onder).

Inmiddels heeft Karin van Strien Actiegroep Zuidwende-Zuid opgericht in de strijd tegen deze plannen.

Op korte termijn zal worden gestart met een grootscheepse actie om handtekeningen tegen de plannen op te halen.

Tevens heeft Karin contact gezocht met de diverse media, om de standpunten van de omwonenden te verduidelijken en ook overige bewoners te informeren.

Karin legt uit:"Tijdens de informatie-avond is namelijk gebleken, dat over de zwaarte van de psychiatrische problemen van de te huisvesten patiënten in de (deels gesloten) opvang zeer vaag wordt gedaan, een en ander wordt zelfs vergoeilijkt!

Vanaf het Kasperpad in Dordrecht, waar ook mensen met verslavingsproblemen worden behandeld, zullen ook patiënten naar Hendrik-Ido-Ambacht komen. De volkstuinvereniging die plaats moet maken voor de nieuwbouw is bovendien niet eens officieel ingelicht door de gemeente, schandalig gewoon.

Voor alle duidelijkheid: Op het betreffende terrein is door ons geen enkele nieuwbouw gewenst, laat staan zo hoog als nu gepland (6 lagen). Wij als omwonenden hebben niets tegen Yulius zelf. Zorginstellingen als Yulius zijn helaas broodnodig. Maar niet op deze plek!

Het groen in Hendrik-Ido-Ambacht laat al te wensen over, zeker voor wat betreft de wijk Krommeweg, die zeer nauw is opgezet.

Ruimte voor de kinderen om in het groen te spelen is er eenvoudigweg niet, behalve dan aan de Zuidwende. Op 30 mei a.s. zal er een commissievergadering plaatsvinden om het principebesluit hierover te bespreken.

Spreekrecht namens de Actiegroep Zuidwende-Zuid is reeds aangevraagd. Tevens zal het publiek in meer dan ruime getalen aanwezig zijn om de raadsleden duidelijk te maken, dat deze plannen meer dan ongewenst zijn", aldus Karin van Strien namens de actiegroep.

Deel dit bericht met je vrienden!