vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Ambachtse Muziekschool groeit uit haar jasje

18 april 2012 (door Hans Huisman)

HENDRIK IDO AMBACHT - De Ambachtse Muziekschool wordt steeds groter. Dat was aanleiding voor het bestuur om in juli 2011 met de gemeente in gesprek te gaan over een nieuwe locatie voor de muzieklessen. Nu in april 2012 is er voor de Ambachtse Muziekschool geen duidelijkheid over haar toekomst.

Het aantal leerlingen en de belangstelling van nieuwe leerlingen is zo groot dat de directie van de John F. Kennedyschool – de huidige verhuurder van ruimten aan de Ambachtse Muziekschool – heeft aangegeven dat voor de Muziekschool eigenlijk geen ruimte meer op de school is.

Om hun vertrek min of meer af te dwingen heeft zij de huur per 1 juli 2012 verhoogd.

N.a.v. de gesprekken tussen gemeente en de Ambachtse Muziekschool heeft de fractie van Gemeente Belangen de navolgende vragen voor het college:

  1. Sinds juli 2011 zijn er gesprekken tussen de gemeente en de Ambachtse Muziekschool over een andere locatie voor de Ambachtse Muziekschool. Wat is de stand van zaken t/m heden van deze gesprekken?
  2. Klopt het dat het schoolgebouw aan de Jan Wissenslaan in aanmerking komt als nieuwe locatie voor de Ambachtse Muziekschool?
  3. En zo ja, wanneer komt dit gebouw dan beschikbaar voor de Ambachtse Muziekschool?
  4. Is bekend dat door de directie van de John F. Kennedyschool – de huidige verhuurder van ruimten aan de Ambachtse Muziekschool – de huur per 1 juli 2012 heeft opgezegd en in ieder geval de huur gaat verhogen?
  5. Kan aangegeven worden dat de Ambachtse Muziekschool op tijd (dus voor het nieuwe seizoen september 2012) een nieuw locatie voor haar ruim 300 leerlingen krijgt toegewezen?

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!