vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Leerlingen houden raadsvergadering op gemeentehuis

12 april 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - Vandaag kwam groep 8 van de Stadhouder Willem III school op bezoek bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.
Wethouder Andre Flach ontving de leerlingen om 9.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. Hij vertelde hen meer over de gemeentepolitiek en hoe dat in Hendrik-Ido-Ambacht werkt.

Om 10.30 uur hielden de leerlingen een raadsvergadering, met burgemeester Jan Heijkoop als voorzitter. Ze overlegden onder andere over een gezamenlijk zwembad met de gemeente Zwijndrecht en zelfs een fusie met de gemeente Zwijndrecht. De leerlingen hadden hiervoor al politieke partijen gevormd. Zij probeerde een coalitie te vormen en een meerderheid te krijgen voor hun standpunten.

Dit is niet de eerste keer dat deze groep 8-ers in aanraking komen met de politiek: in november vorig jaar waren zij één van de drie landelijke finalisten van het debat van de Derde Kamer, onder leiding van Eerste Kamer voorzitter Fred de Graaf.

 
Deel dit bericht met je vrienden!