vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Aanleg laatste deel Noordeinde van start

10 april 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - Vorige week is gestart met de aanleg van het laatste deel van het Noordeinde. Dit wordt de nieuwe ontsluitingsweg van Hendrik-Ido- Ambacht naar de A15.

Door een damwand te heien in de insteekhaven kan de haven gedeeltelijk worden gedempt om het Noordeinde te kunnen aanleggen. Eind 2012 moet het nieuwe Noordeinde gereed zijn.

Werkzaamheden
De eerste werkzaamheden bestaan uit het dempen van een deel van de insteekhaven. Nadat daar een damwand is geslagen, wordt de haven fasegewijs gedempt. Daarna wordt het asfalt voor de weg aangebracht. Aan de noordkant bij de aansluiting op de Veerweg en de Nijverheidsweg gaat ook veel gebeuren. De aanleg van het noordelijk deel van het Noordeinde, het deel dat voor het grootste deel het tracé van de Nieuwe Bosweg beslaat, is inmiddels begonnen. Aan het noordelijk deel, bij de rotonde Nijverheidsweg, is al gewerkt aan het fietspad.

Nieuwe Noordeinde
Met de afronding van het nieuwe Noordeinde krijgt niet alleen de nieuwbouwwijk De Volgerlanden een goede ontsluiting naar de A15, maar ook het bedrijventerrein Antoniapolder. Het Noordeinde vormt een belangrijke schakel in de herstructurering van dit bedrijventerrein en ontlast de Nijverheidsweg, die nu veel te druk is.
 
 

Lees meer over:

werkzaamheden noordeinde
Deel dit bericht met je vrienden!