vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Oefening Triatlon

3 april 2012 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - De vrijwilligers van het Rode Kruis, afdeling Zwijndrechtsewaard, hebben maandagavond 2 april geoefend op de schaatsbaan te Heerjansdam. Aan deze oefening werd medewerking verleend door de Lotusgroep Zuid-Holland-oost, Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht en de activiteitenvereniging Heerjansdam.

Het uitgangspunt van de oefening was een triatlon. Tijdens de oefening zijn de hulpverleners geconfronteerd metde meest uiteenlopende ongevallen, van een diep onderkoelde drenkeling tot hartklachten, blessures en een heus motorongeval van een parcoursbegeleider. De nadruk tijdens de oefening lag op het stellen van een diagnose en het noteren van de te verlenen hulp.

De coördinator Medisch en Sociale hulpverlening verwoordde dat het voor de hulpverleners, die gewend zijn te handelen, een andere werkmethode was en daardoor extra zwaar.  Daar kwam nog bij dat de oefening binnen een vooraf afgestelde tijd moest worden afgerond en gedeeltelijk in de schemering werd uitgevoerd.

Foto's: Ad van Herk

Deel dit bericht met je vrienden!