vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Laurens Kamerkoor: 10 jaar plezier in muziek

30 maart 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - 2002 is het jaar waarin het Laurens Kamerkoor uit Zwijndrecht voor het eerst naar buiten trad met een concert. Na een optreden in het Tjechische Poprad volgde het kerstconcert dat plaatsvond in de Lindtsekerk. De uitvoering werd met zoveel enthousiasme ontvangen, dat dit een flinke impuls gaf aan het koor om verder te gaan. Nu, tien jaar later, lijkt het dan ook gepast om met een kerstconcert het jubileumjaar 2012 af te sluiten. Dat concert vindt plaats in de Oude kerk van Zwijndrecht op zaterdag 22 december 2012: precies dezelfde datum als dat eerste kerstconcert.

Bijzonder concert
Het Laurens Kamerkoor is al gestart met de voorbereidingen van dat concert. Het wordt een speciale gebeurtenis waarover nog lang zal worden nagepraat. In de loop van het jaar zullen nadere bijzonderheden daarover worden gepubliceerd. Het kamerkoor heeft veel aandacht voor zangtechnische kant van het concerteren, maar vindt ook dat muziek moet leven. Daarom is er veel aandacht voor de presentatie. Het koor valt verder op door het uiteenlopende repertoire: van Bach tot close harmony, van barok tot hedendaagse muziek. In het kerstconcert dat in de Oude kerk van Zwijndrecht plaatsvindt, zal dat in het programma tot uiting komen. Aan degenen die deze bijzondere gebeurtenis mee willen maken, wordt geadviseerd om de 22e december nu al in de agenda vast te leggen.

Andere activiteiten in 2012
Het eerste openbare optreden in het jubileumjaar was een Duyschot Concert in Hendrik-Ido- Ambacht waarin o.a. een Bach-cantate werd uitgevoerd. Op eerste paasdag wordt meegewerkt aan de morgendienst in de Grote Kerk van Dordrecht. Een aantal activiteiten is in voorbereiding. Voor actuele ontwikkelingen wordt verwezen naar de website van het koor: www.laurenskamerkoor.nl.

Lees meer over:

oude kerk laurens kamerkoor
Deel dit bericht met je vrienden!