dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Toegankelijkheidstest door wethouder Floor van de Velde

23 maart 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - Hoe is het voor mensen met een mobiliteitsbeperking of een andere handicap om zich voort te bewegen in de openbare ruimte van Hendrik-Ido-Ambacht? Vandaag zocht wethouder Floor van der Velde antwoord op die vraag. Tijdens een route met (loop)hulpmiddelen brachten de wethouder en vrijwilligers de onlangs aangebrachte verbeteringen en aandachtsgebieden onder de aandacht.

Aanleiding
SAGHIA vestigt de aandacht op toegankelijkheidswensen die er in meer en mindere mate bestaan. Aandachtgebieden zijn onder andere de toegankelijkheid van de openbare weg, bussen, bushaltes en winkels.

Aandacht
De gemeente wil de wijzigingen die in het kader van het uitvoeringsprogramma ‘voor de toegankelijkheid van de openbare ruimte en gebouwen’ zijn doorgevoerd onder de aandacht brengen van bewoners en ondernemers. Het uitvoeringsprogramma is mede opgesteld aan de hand van voorstellen van SAGHIA en de WMO adviesraad.

Deel dit bericht met je vrienden!