dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Hendrik–Ido-Ambacht scoort goed in de Drechtsteden

21 maart 2012

HENDRIK IDO AMBACHT -De inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht zijn, in vergelijking met de andere Drechtstedengemeente, redelijk tevreden over de gemeente. Ook in vergelijking met andere gemeenten beoordelen de inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht de gemeente overwegend positief. De gemeente scoort op alle onderdelen gelijk aan of boven het landelijk gemiddelde (bijna alles 6,4 of meer). Dat blijkt uit het onderzoek van het Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD) over het functioneren van verschillende Drechtstedengemeenten, vanuit het perspectief van de inwoners. Het OCD heeft hierover de factsheet ‘Waar staan de Drechtsteden?’ uitgebracht.

Goede rapportcijfers
De hoogste score is een 7,6 voor de rol van de burger van Hendrik-Ido-Ambacht als klant. Hoewel nog steeds op het landelijk gemiddelde, is de laagste score een 5,8 voor de rol van de burger als partner. Hiermee is Hendrik-Ido-Ambacht wel de hoogste in de regio Drechtsteden. Met het wijk- en buurtgericht werken, dat de gemeente vorig jaar opnieuw heeft ingezet, wil de gemeente de invloed en waardering van de inwoners als partner verder vergroten. De succesvolle uitbreiding en betrokkenheid van de wijkplatforms in het afgelopen jaar, zijn hier al goede voorbeelden van.

De factsheet ‘Waar staan de Drechtsteden?’ is te vinden op www.onderzoekcentrumdrechtsteden.nl.

 

Lees meer over:

gemeente drechtsteden
Deel dit bericht met je vrienden!