woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Start renovaties riolering

14 maart 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - De gemeente werkt aan een goed functionerend rioolstelsel. In opdracht van de gemeente voert Insituform de komende tijd werkzaamheden uit aan het riool in de wijk Krommeweg en een deel van de buurten Dorp en Oostendam.

De werkzaamheden vinden plaats aan het rioolstelsel onder de openbare weg en duren naar verwachting tot eind mei.

Reiniging en herstel
Het riool wordt gereinigd en waar nodig hersteld. Dit wordt gedaan met een soort kous met kunsthars. De hars hardt uit, waardoor het riool plaatselijk wordt versterkt en daarna weer jaren goed kan functioneren. Het grote voordeel van deze methode is dat de weg niet opengebroken hoeft te worden. Toch kan het op enkele plaatsen nodig zijn om het riool voor reparatie vrij te graven.

Informatiekaarten
De bewoners van de betrokken straten worden met informatiekaarten op de hoogte gebracht wanneer de werkzaamheden aan het riool in hun straat plaatsvinden. Het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert, verspreidt de kaarten vooraf, tijdens en na afloop van het werk.

Hinder
Enige overlast bij het onderhoud van het riool, kunnen we helaas niet voorkomen. Voor de rioolwerkzaamheden is een aantal vrachtwagens nodig. Omdat deze op de openbare weg staan, kan hinder ontstaan voor het verkeer. Soms kan het ook nodig zijn een straat korte tijd volledig af te sluiten. Dit is volgende week het geval op de Ring, tussen Hoefkens en Huysweer. Zie hiervoor het schema met werkzaamheden elders in dit Gemeentenieuws.

Wij vragen om uw begrip en medewerking om de werkzaamheden op een goede en vlotte manier uit te kunnen voeren. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind mei, tenzij zich onvoorziene omstandigheden voordoen.

Deel dit bericht met je vrienden!