dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Gemeente en hondenliefhebbers samen in tegengaan overlast

14 maart 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - Honden: voor de één een maatje, voor de ander een ergernis. De ergernis heeft vaak te maken met de overlast van honden(poep). 

Om deze overlast te beperken zijn er door de gemeente regels vastgesteld en worden er acties uitgezet.

Aanlijn- en opruimplicht
Bepaald is dat binnen de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht de aanlijnplicht en de opruimplicht gelden. In heel Hendrik-Ido-Ambacht moeten honden aangelijnd zijn in de openbare ruimte. De enige uitzondering hierop zijn de losloopgebieden. Wie een hond uitlaat, moet de poep van de viervoeter direct opruimen. Hier zijn twee uitzonderingen op: in losloopgebieden en op uitlaatplaatsen. Daar geldt geen opruimplicht, poep opruimen mag daar wel.

Regels naleven
Hoewel veel hondenliefhebbers zich keurig aan de regels houden, is besloten om boetes op te leggen aan mensen die dat niet doen. De medewerkers van de dienst Toezicht letten in hun rondes op het naleven van de regels voor de aanlijn- en opruimplicht. Wie zich niet aan de opruimplicht houdt, riskeert een boete van €120,-. Voor het niet aanlijnen van een hond geldt een boete van € 85,-. Als honden aanwezig zijn in een gebied waar dat verboden is, wordt een boete van € 85,- opgelegd.

Hondenpoepzuiger
De bakken waar hondenbezitters hondenpoep in kunnen deponeren worden wekelijks geleegd. Om de overlast van hondenpoep tegen te gaan, zet de gemeente periodiek een hondenpoepzuiger in. Sinds maandag 12 maart wordt deze zuiger ingezet op schoonmaakronden langs de aangewezen losloopgebieden en uitlaatplaatsen. Gebieden waaruit meldingen over (over)last van hondenpoep komen, kunnen in die ronden meegenomen worden.

Meer informatie
Meer informatie over de aangewezen gebieden vindt u op www.h-i-ambacht.nl. Meldingen van (over)last van honden en hondenpoep kunt u doorgeven bij het Meldpunt Openbare Ruimte. Dat is bereikbaar via telefoonnummer (078) 770 8100 en via Antwoord op www.h-i-ambacht.nl.

Lees meer over:

hondenbezitters hondenpoep
Deel dit bericht met je vrienden!