dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Gemeente Belangen houdt 3e Dorpsgesprek

2 maart 2012 (door Hans Huisman)

HENDRIK IDO AMBACHT - Na in 2011 twee ‘Dorpsgesprekken’ te hebben georganiseerd zullen fractie en bestuur van Gemeente Belangen dit initiatief in 2012 voortzetten. Op donderdag 8 maart a.s. zal het 3e ‘Dorpsgesprek’ worden gehouden in gebouw ‘Emmastaete’ aan de Emmasingel. Tijdens deze avond wil Gemeente Belangen graag uw mening peilen over Hendrik-Ido-Ambacht.

Het is de bedoeling dat voor elk te houden ‘Dorpsgesprek’ een andere locatie gekozen wordt, zodat de fractie uiteindelijk alle wijken/buurten in Hendrik-Ido-Ambacht bezocht heeft.

Tijdens het ‘Dorpsgesprek’ kunt u aan de fractie vragen stellen over b.v. uw woon/leefomgeving. De gesprekken zijn niet bedoeld voor klachten die bij de meldtelefoon ‘openbare ruimte’ thuis horen. Wel kunnen b.v. reeds gemelde maar (nog) niet afgehandelde klachten aan de orde komen. Ook is de bezoeker in de gelegenheid vragen te stellen over actuele onderwerpen. Alle vragen worden na afloop van de bijeenkomst gebundeld om de vraagstellers later antwoord te kunnen geven.

Ary Cramer (voorzitter Gemeente Belangen):"De fractieleden van Gemeente Belangen – als onderdeel van de Ambachtse gemeenteraad – hebben de wijsheid niet in pacht. De ervaringsdeskundigen zijn de bewoners van de  diverse buurten en wijken van Hendrik-Ido-Ambacht zelf. Zij zouden moeten kunnen meepraten over het te voeren beleid. Naar de inzichten van Gemeente Belangen moet inspraak – een beter woord is meespraak - zoveel mogelijk bevorderd worden door inwoners uit te nodigen voor fractie-, commissie- en gemeenteraadsvergaderingen, kortom Gemeente Belangen zou de stap van in/meespraak naar dialoog willen maken. De fractie heeft – zoals beloofd – tijdens de laatste begrotingsbehandeling meer aandacht gevraagd voor Burgerparticipatie maar kreeg toen niet alle handen daarvoor op elkaar. Inmiddels heeft de fractie de indruk dat het onderwerp op meer steun van college en raad kan rekenen. We houden de vinger aan de pols."

Het derde ‘Dorpsgesprek’ wordt gehouden in gebouw ‘Emmastaete’ aan de Emmasingel. Aanvang 19.30 uur. Voor meer informatie, zie www.gembel.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!