woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Expositie An Goudswaard-van de Nadort

22 februari 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - De Ambachtse kunstenares An Goudswaard-van de Nadort exposeert in het gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht. 

An Goudswaard-van de Nadort is inmiddels geen onbekende meer in het gemeenthuis. Zij exposeerde al eerder in de hal in 1991, 1998 en 2006. Naast talloze exposities in de Drechtsteden heeft zij ook meegedaan aan diverse groepstentoonstellingen in Dordrecht en Maasdam. In 1994 kreeg zij één van de Talentprijzen van Dordrecht en omstreken en een eervolle vermelding bij de amateurkunstprijs van Dordrecht.

Open vizier   
De thematiek van het werk van de Ambachtse kunstenares is zeer breed, zowel abstract als figuratief. Enkele thema's, die regelmatig terugkomen zijn bloemen en landschappen. Afhankelijk van haar onderwerp gebruikt ze verschillende schilder- en druktechnieken. Nog steeds volgt An Goudswaard regelmatig workshops. Ook schildert zij graag in groepsverband. “Dit zorgt ervoor dat ik een open vizier houdt en geïnspireerd blijf”. Een aantal werken, zoals ‘droombeeld’ dat ook geëxposeerd wordt, zijn zo tot stand gekomen.

Website
De werken van An Goudswaard-van de Nadort zijn tot eind april tijdens openingsuren te zien in het gemeentehuis. Meer informatie over en een overzicht aan kunstwerken zijn te vinden op www.angoudswaard.nl.

 

 
Deel dit bericht met je vrienden!