maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Kerstviering John F. Kennedyschool “bijzonder gewoon”

24 december 2011 (door Hans Huisman)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op donderdag 22 december vond de kerstviering voor de leerlingen van de John F. Kennedyschool locatie Volgerlanden plaats.
Om 17.00 uur schoven alle leerlingen aan bij het kerstdiner in hun eigen klaslokaal. De lokalen waren versierd met knutselstukken die de kinderen zelf hadden gemaakt en er stonden gedekte tafels klaar. De ouders hadden gezorgd voor allerlei lekkere gerechtjes, de kinderen zagen er op hun kerst-best uit en de sfeer was erg gezellig. Terwijl de kinderen zaten te eten, vermaakten de ouders zich in de hal met een buffet van zelf meegebrachte hapjes en drankjes. De hal was sfeervol aangekleed met kroonluchters en een schitterende door de kinderen versierde Kerstboom, geschonken door de Sitter Bloemen.

Na het eten was er een lampionnenoptocht, die eindigde in de kerk de Ark. Het was een prachtige lichtslinger van zelfgemaakte lampionnen. In de kerk zong iedereen leuke oude en nieuwe kerstliedjes, waaronder het lied ‘Samenwarmgezellig’ dat uit volle borst door iedereen werd meegezongen. Elke groep had een eigen kerstwens gemaakt en hebben naar het verhaal geluisterd van Tikai, de Kerstengel. Over een gewone engel die graag mee wil naar de aarde om de kerstboodschap te brengen. Alle engelen vinden haar te gewoon om de boodschap te brengen. Uiteindelijk blijkt dat gewoon goed is en gaat de hemel juist open door gewoon te doen. Het thema van de kerstviering was “gewoon bijzonder”en nu blijkt…….we zijn allemaal gewoon bijzonder! Wat we ook doen, wie we ook zijn!

Deel dit bericht met je vrienden!