dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Ingezonden brief:"Floriade gemiste kans?"

30 november 2011 (door Hans Huisman)

HENDRIK IDO AMBACHT - Ingezonden brief door mevr. Van den Heuvel:

"In het advertentieblaadje "De Brug" van 16 november 2011 blikt de heer H. Jonker terug op 15 jaar burgemeesterschap. Bij de vraag of er iets is waarvan hij betreurt dat het niet gelukt is geeft de burgemeester aan dat hij graag gewild had dat de Floriade hier gehouden was, iets waar hij zich ook helemaal voor ingezet had.

Een dag later staat in het AD een stukje over de Floriade 2012 in Venlo. Deze gemeente is het uiteindelijk geworden omdat de Drechtsteden zich na Rotterdam en Arnhem op het laatste moment teruggetrokken hebben. Tevens vermeldt het artikel nog even fijntjes dat de Floriade in 2002 een verlies van € 8 miljoen heeft opgeleverd voor de Haarlemmermeer. De Floriade die 10 jaar eerder in Zoetermeer gehouden is heeft die gemeente ca. € 5 miljoen gekost!

Het afgelopen weekend hadden wij goede vrienden uit de gemeente Grubbenvorst(nabij Venlo)op bezoek. De problemen rond de realisatie van de Floriade rijzen daar de pan uit! Wegen worden jarenlang afgesloten of omgelegd, huizen en bedrijfsterreinen worden onteigend om plaats te maken voor gigantische parkeerterreinen enz. Wat doe je als gemeente je inwoners dan toch aan!

Godzijdank is dit ons na de "lekkende sporthal", de verzakte grond in de Volgerlanden, de steeds toenemende overlast van brommers op Koninginnedag ,enz., enz. bespaard gebleven En al zijn we het dan niet geworden, we hebben in ieder geval het "bidboek" nog!"

Lees meer over:

floriade burgemeester jonker
Deel dit bericht met je vrienden!