woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Kinderen helpen Zwarte Piet bij tandartsbezoek

18 november 2011 (door Hans Huisman)

HENDRIK IDO AMBACHT - Een bange Pepernotenpiet met kiespijn, laat zich dankzij de kinderen van de vier kleutergroepen van christelijke basisschool De Wijngaard helpen door de tandarts.

Assistenten van tandartspraktijk De Tienden brachten dinsdag 15 november een bezoek aan de school. Ze vertelden de kinderen dat ze best mogen snoepen, maar dat ze dan ook goed moeten poetsen. Ook gaven ze voorlichting over de tandartspraktijk. Eén leerling durfde zelfs zijn eigen wiebeltand te laten trekken!

De Pepernotenpiet had kiespijn gekregen omdat hij teveel pepernoten en ander suikergoed gegeten had. Hij moest van Sinterklaas naar de tandarts, maar dat durfde hij niet. De kleuters van De Wijngaard hebben de Zwarte Piet een brief geschreven en hem verteld over hun eigen positieve ervaringen. Naar verluid gaat het helemaal goedkomen met Pepernotenpiet, en kan hij 5 december naar De Wijngaard komen met de cadeautjes.

Deel dit bericht met je vrienden!