dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Burgemeester Jonker vertrekt

7 november 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - Herman Jonker werd in 1996 benoemd tot burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht. Daarvoor was hij 8 jaar burgemeester van de gemeente Vessem. Vanaf 1 december a.s. maakt hij gebruik van de FPU-regeling. 

Afgelopen zaterdag is de burgemeester na de wedstrijd van ASWH – RVVH, vooruit lopend op zijn naderend afscheid, door het bestuur van ASWH in het zonnetje gezet. Dit gebeurde in een overvol sponsorhome. Voorzitter Leo van den Berg roemde de betrokkenheid van Herman Jonker bij de vereniging die vrijwel altijd bij thuiswedstrijden aanwezig was. Als dank voor deze betrokkenheid werd hem een toegangsbewijs voor het leven aangeboden om de thuiswedstrijden te blijven bezoeken van het 1e elftal van ASWH. 

In zijn periode als burgemeester heeft hij vrijwel alleen maar hoogtepunten meegemaakt met ASWH zoals:
  • de hoofdklasse kampioenschappen in 2001, 2002 en 2005
  • het 75 jarige jubileum in 2004
  • het landskampioenschap in 2005
  • het winnen van de landelijke beker in 2006
  • de opening van het nieuwe clubgebouw in 2008
Jonker noemde ASWH meerdere keren het visitekaartje van Hendrik-Ido-Ambacht gezien de landelijke bekendheid die de vereniging vergaarde en is er trots op dat sportpark Schildman in het dorp is gebleven als centraal middelpunt van de sport.
 
Burgemeester Jonker neemt op zaterdag 26 november officieel afscheid.

Lees meer over:

aswh herman jonker
Deel dit bericht met je vrienden!