woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

VVD en PvdA: te weinig communicatie rond Petrakerk

1 november 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - De VVD-fractie uitte gisterenavond tijdens de behandeling van de begroting felle kritiek op de procedure van de bouw  vande nieuwe Petrakerk. Fractiewoordvoerder Ad Ouwerkerk verweet de SGP-CU fractie zelfs "machtsmisbruik". "Op basis van een machtspolitiek zou wellicht vestiging kunnen worden geforceerd. Wat blijft is dan het beeld van een partij die grootste was bij de verkiezingen, maar zich onvoldoende realiseert dat die grootte ook verantwoordelijkheid schept".  Tijdens een interruptie van SGP-CU en CDA nam hij echter zijn woorden terug.

Evenals de PvdA-woordvoerder had Ouwerkerk kritiek op het gebrek aan transparantie. De VVD ziet de "beoogde kerk een monstrum een veel te grote voet die met meer dan een schoenlepel in zijn nieuwe omgeving moet worden geperst." Ook de PvdA gaf aan dat bij gebrek aan informatie mensen gaan denken dat "je zaken onder de pet houdt en met de kerk onder een hoedje speelt". De overige woordvoerders waren positief over de gevolgde procedure.
Wethouder Van der Vlies beloofde de communicatie met de burgers te "optimaliseren". Hij gaat binnenkort met het onlangs gevormde platform van omwonenden praten.

Deel dit bericht met je vrienden!