zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

Aikido vereniging Bushi Dojo 25 jaar

29 augustus 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - Dit jaar bestaat Aikido Vereniging Bushi Dojo 25 jaar.

Aikido is een Japanse vechtsport zonder verliezer. Aikido is evenals judo en karate afkomstig uit Japan en stamt af van de samoerai-krijgskunst.
Het oosterse “meegeven om te overwinnen” komt nergens zo goed tot uiting als bij Aikido. Een aanval keert zich bij Aikido altijd tegen de aanvaller. De steeds terugkerende cirkelbewegingen maken Aikido tot een sierlijke vechtmethode. Het is een zeer effectieve verdedigingssport en het maakt de geoefende Aikidoka een niet te onderschatten tegenstander.

Leo Keuvelaar: “ Voordat je er erg in hebt vier je het 25 jarig bestaan van je vereniging. De tijd is snel gegaan, maar als de tijd snel gaat en je hebt er niet zo’n erg in, dan betekent het meestal ook dat je er veel plezier in hebt. In de beginperiode ( 10 jaar voor de oprichting van Bushi dojo )  werd Nederland nog aangestuurd door Japanse leraren en stond Aikido nog in de kinderschoenen. Wel een mooie tijd want je was met een beperkt aantal leerlingen die elkaar door en door kenden. Het was ook de tijd daarna dat er allemaal aparte bondjes werden opgericht en leerlingen zich afsplitsten. 

Mijn doel is altijd geweest hard trainen, de vereniging groot maken en vooral het familie gevoel van de vereniging voorop laten staan. Ook ben ik altijd gegaan voor mijn leerlingen en ik heb een eigen manier en stijl van trainen ontwikkeld. Mijn missie en doelstellingen zijn redelijk geslaagd met als resultaat dat Bushi dojo nu ongeveer 400 leden heeft en er in twaalf dojo’s les gegeven wordt. Ook is Bushi dojo erkend door het NOC/NSF en bekroond met het fight right keurmerk. Dat krijg je niet zomaar!

Aikido is in de praktijk een zeer plezierige budovorm voor jong en oud, man of vrouw. Door de groei van het jeugdaikido bij onze vereniging zijn er jeugdgroepen ontstaan. In het begin is het jeugdaikido speels maar na verloop van tijd maakt het “speelse” ruimte voor valbreken en het leren van technieken. Een goede dosis discipline en lichaamshouding is een belangrijk onderdeel van de Aikido lessen. Kinderen kunnen vanaf 6 jaar al bij ons terecht en vooral hiervoor geldt “jong geleerd is oud gedaan”.

Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan wordt er een Amerikaanse leraar, Gary Boaz, uitgenodigd om stages te geven op 28,29 en 30 october. Voor de bushi kids is er een gratis stage op zaterdag 29 oktober van 9-10 uur.

Wij trainen in o.a. Hendrik Ido Ambacht, Rotterdam, Poortugaal, Pernis, Barendrecht, Beek, en Oud Beijerland. U ben altijd welkom om te mee te komen trainen.

Meer informatie over dit weekend en onze vereniging kunt u vinden op de site www.bushidojo.nl

Lees meer over:

aikido bushi vechtsport 25 jaar
Deel dit bericht met je vrienden!