zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

Speelfabriek 2011 groot succes

7 augustus 2011 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - In 15 dagen tijd bezochten 2204 kinderen de Speelfabriek in Hendrik-Ido-Ambacht een stijging van 27% ten opzichte van voorgaand jaar. Echter in 2010 was het zeer warm weer waardoor veel kinderen naar het zwembad gingen en dit jaar was het veelal te slecht weer voor het zwembad. Relatief koud en nat weer is dan ook waarschijnlijk de oorzaak van dit hoge bezoekersaantal. Daarnaast was er een actie waarbij kinderen die een weekkaart kochten een Eftelingkaart konden winnen. 100 Kinderen ontvingen de gratis Eftelingkaart.

Stichting Vrij spel krijgt vaak de vraag of een toegangsprijs van € 2,50 reëel is. Zij is echter van mening dat de lage prijs ervoor zorgt dat de Speelfabriek bereikbaar blijft voor iedereen. Dat de kinderen nog niet een derde van de werkelijke prijs betalen zorgt er wel voor dat Vrij Spel sterk afhankelijk is van sponsoren, donaties en subsidie van de gemeente. De stichting hoopt dan ook dat komend jaar weer vele particulieren en bedrijven haar willen steunen. Het dit jaar geheel kostenloos beschikbaar stellen van het Levend Tafelvoetbalspel door Vrumona (Pepsi, Sisi, etc) en Plus Volgerlanden zorgde voor een zeer gewaardeerde uitbreiding van het aangeboden programma.

Via de website www.speelfabriek.tk kunt u foto’s van de activiteiten bekijken en nabestellen. De opbrengsten komen voor een groot deel ten goede van stichting Vrij spel, de stichting achter de Speelfabriek. Ook kunt u hier filmpjes bekijken van de diverse extra activiteiten.

Kinderen die kleding vergeten zijn in de Speelfabriek kunnen contact opnemen met Christina Udo (06-51664094). Voor donaties en sponsoring kunt u contact opnemen met stichting Vrij Spel via sponsor@stichtingvrijspel.nl.

Lees meer over:

speelfabriek
Deel dit bericht met je vrienden!