zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

Oproep Snoei uw overhangend groen

14 juli 2011 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - We genieten momenteel op elke zonnige dag van ons tuintje of balkon waar het groen volop groeit en bloeit. Maar heeft u gemerkt dat planten zich niet zoveel aantrekken van een schutting of ander soort erfafscheiding? Samen met inwoners wil de gemeente wildgroei tegengaan om overlast en ongelukken te voorkomen.

Beplanting die over de schutting groeit, een struik die ‘overkookt’ en zo de helft van het trottoir bedekt en takken die, zoals op de foto goed te zien is, de zichtbaarheid van een verkeersbord belemmeren: Dit soort wildgroei kan behalve hinderlijke, ook onveilige situaties opleveren. Achterburen die in de brandgang met hun fiets aan de hand hinder ondervinden van of zelfs verstrikt raken in overhangende takken. Iemand die met zijn rolstoel de stoep af moet omdat een struik de doorgang verspert. Het spreekt voor zich dat u in bovengenoemde gevallen direct de snoeischaar ter hand dient te nemen. Wij vragen u dan ook om uw tuin te controleren op overhangend groen en waar nodig te snoeien
om een prettige doorgang mogelijk te maken en de veiligheid te herstellen. Namens uw medebewoners, hartelijk dank voor uw medewerking!

Lees meer over:

gemeente
Deel dit bericht met je vrienden!