zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Dordrecht en Havenbedrijf

2 juli 2011

DRECHTSTEDEN -  Vrijdagmiddag 1 juli 2011 ondertekenden Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam en de Dordtse wethouder van Economische Zaken Jasper Mos de samenwerkingsovereenkomst tussen het Havendrijf en de gemeente Dordrecht. Door deze overeenkomst zal het Havenbedrijf de havens van Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht exploiteren en ontwikkelen. Het nautisch beheer in de Zeehaven, de Merwedehavens en de havens van Papendrecht en Zwijndrecht worden nu door de havenmeester van Rotterdam uitgevoerd. De gemeente Dordrecht geeft daartoe ongeveer 60 ha in hoofderfpacht aan het Havenbedrijf Rotterdam.

Bij de ondertekening waren ook de verantwoordelijke wethouders van Papendrecht Wilco Scheurwater en Zwijndrecht Elbert Vissers aanwezig. Dordrecht blijft overigens als bevoegd gezag verantwoordelijk voor alle (Ruimtelijke Ordening) procedures, bestemmingsplannen, bouwvergunningen, milieuvergunningen en andere zaken.

De ondertekening vond plaats op de James Cook in de Dordtse zeehaven. De aanwezigen (waaronder raadsleden en bestuurders van de Drechtsteden) zagen een vlootschouw van diverse schepen.

Deel dit bericht met je vrienden!