woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Kinderen van de KWS presenteren hun oplossingen voor parkeerprobleem

Einde parkeerprobleem in zicht?

16 maart 2011

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Sinds de komst van het winkelcentrum Hoogambacht is de parkeerproblematiek aan de Bramengaarde toegenomen. Om de problemen op te lossen heeft de gemeente een blauwe zone ingesteld. Omwonenden zijn het er niet mee eens, zodat een klachtenregen het gevolg was.

De kinderen van de Koningin Wilhelminaschool (KWS) hebben nagedacht over andere oplossingen die ze op 16 maart 2011 mochten presenteren. Een van die oplossingen is om aan iedere parkeerplaats een kenteken te koppelen. Daarnaast hebben de kinderen nagedacht over de verkeersituatie rond hun school en kwamen ze met twee ideeën:

  • Aanbrengen van haaientanden bij de Moerbijgaarde;
  • Dempen van kuilen in bepaalde fietspaden.

Hierdoor blijft iedere weggebruiker mobiel, zonder dat dit ten koste gaat van de verkeersveiligheid.

 

Foto Jan-Willem Schneider
Deel dit bericht met je vrienden!