dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

€ 12 miljoen voor havengebied Drechtsteden

9 maart 2011 (door Ad van Herk)

HENDRIK-IDO-AMBACHT / SLIEDRECHT - Gedeputeerde Staten willen € 2,5 miljoen investeren in de herstructurering van het havengebied Drechtsteden. Met dit geld kan een impuls worden gegeven aan de watergebonden bedrijvigheid en daarmee aan de economische ontwikkeling van het gebied. Tezamen met de investeringen van Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, de regio en het rijk, zal in totaal € 11,8 miljoen naar de havens in Drechtsteden gaan.

Bij de behandeling van de Voorjaarsnota 2011 zullen Provinciale Staten het besluit nemen of Zuid-Holland inderdaad € 2,5 miljoen investeert in het Maritieme Servicecluster Drechtsteden. Erik van Heijningen, gedeputeerde financiën, is blij met het besluit dat GS vandaag hebben genomen: “Het is belangrijk de rijksbijdrage van € 5,9 miljoen binnen te halen door samen met de gemeenten Sliedrecht(€ 1,45 miljoen) en Hendrik-Ido-Ambacht (€ 1,55 miljoen) en de regio Drechtsteden (€ 0,4 miljoen) de co-financiering tijdig te regelen. Het college van GS zal zich, ondanks de financieel en politiek onzekere tijden, ervoor inspannen dat PS in dit voorjaar € 2,5 miljoen beschikbaar stelt.”

Het Plaatje in Sliedrecht
De middelen zullen onder meer worden ingezet voor herontwikkeling van Het Plaatje in Sliedrecht. Dit is een vestigingsplaats van anderhalve hectare voor bedrijven uit de scheepsbouw, scheepsonderhouds- en reparatiesector.

Frankepad & Grotenoord in Hendrik-Ido-Ambacht
Daarnaast wordt geïnvesteerd in de revitalisering van de bedrijventerreinen Frankepad & Grotenoord in Hendrik-Ido-Ambacht die plaats bieden aan een aantal scheepswerven, scheepsreparatiebedrijven en aanverwante bedrijven.

Rotterdamse haven
GS zien de maritieme ontwikkelingen in Drechtsteden niet los van die in de Rotterdamse haven. De provincie heeft al € 2,6 miljoen geïnvesteerd in Port Valley Stadshavens Rotterdam. De verwachting is dat in de komende periode de overige co-financiering rond komt zodat met bijdragen van de gemeente Rotterdam en van het rijk ook dit project kan worden uitgevoerd.

Deel dit bericht met je vrienden!