dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Cursus "Wakzwemmen" Bij Reddingsbrigade Hendrik Ido Ambacht zeer succesvol

30 januari 2011 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op zaterdag 29 januari jl. organiseerde Reddingsbrigade Hendrik Ido Ambacht haar traditionele cursus " Wakzwemmen" . In deze cursus leert men hoe te handelen wanneer men onder het ijs terecht komt. Een cursus die levens kan redden.

Het zwembad werd omgetoverd tot een groot ijspaleis. Joke Bravenboer, een plaatselijk kunstenares, sponsorde een aantal prachtig geschilderde pinguïns op papier en een 3-tal doeken in kleur en grijstinten van diverse pinguïns met kuikens. Hiermee werden de wanden in het zwembad versierd. Over het water werd een groot zeil getrokken met daarin enkele gaten die de "wakken" voor moesten stellen. Onder water werden er diverse obstakels geplaatst o.a. "waterplanten" om de werkelijkheid zo dicht mogelijk te benaderen.
Om de veiligheid te garanderen zaten er onder water diverse duikers van duikvereniging "Sea Horse Diving".  Mocht men in paniek raken dan konden de duikers direct ingrijpen. Ook zij zorgde voor een verrassing door een  onderwatercamera en een Beamer te plaatsen zodat de aanwezige ouders de verrichtingen van hun kroost onder water konden volgen.

Onder begeleiding van ons ervaren Instructieteam gingen de kinderen te water. Elke kind had 1 instructeur die meeging. Van te voren werd er duidelijk afgesproken naar welk "wak" er gedoken moest worden. Onder water moesten de kinderen, verward door de lichtinval en luchtbellen, die dan zien te vinden. U ziet dat de werkelijkheid zeer dicht werd benaderd. Na afloop werden de kinderen verrast door warme (of koude) chocolademelk met slagroom, limonade en cake. Ook het deelname certificaat mocht niet ontbreken, evenals de gesponsorde pinguïns.

Nieuw dit jaar was de samenwerking met het Rode Kruis afd. Zwijndrecht. Zij kwamen met een groep afgevaardigden deelnemen aan dit, levensreddend, evenement. Na afloop waren ook zij overtuigd van het nut van deze cursus en gingen ook zij, na het nuttigen van de chocolademelk en cake, met een deelname certificaat naar huis. 
Ze danken dan ook de sponsoren: Joke Bravenboer, Duikvereniging Sea Horse  Diving, Super de Boer (Dorpsstraat) en Plus Supermarkt (Louwersplein) voor hun medewerking. Reddingsbrigade Hendrik Ido Ambacht kan terug op een zeer geslaagd evenement. Wilt u meer weten over de vereniging kijk dan op www.rbhiambacht.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!