woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Overlast op de Reeweg (ingezonden brief)

24 januari 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - "Ik wil graag hier mijn verhaal kwijt over alle verhalen die hier staan over de hangjeugd op en rond de Reeweg. Ik wil ten eerste wel even eerlijk toegeven dat er soms dingen gebeuren die als overlast gekenmerkt kunnen worden. Dit zal je altijd houden als je in een winkelcentrum staat met een mannetje of 10 (of het nou jongeren of ouderen zijn er zullen altijd mensen zijn die dit als overlast ervaren (ER IS OOK GEEN ANDERE HANGPLEK VOOR DEZE JONGEREN NA JAREN LANG GEZEUR HIEROVER).

Maar wat er soms geschreven wordt of erger nog de verhalen van de bewoners richting de politie dat dit zwaar overdreven en aangedikt wordt. Een voorbeeld: Vraag 2 uit het stuk van 13 januari 2011 van deze site: 2. De CDA fractie ontvangt signalen dat er in de omgeving van het winkelcentrum gedeald wordt in soft- en/of harddrugs? Zijn deze signalen de portefeuillehouder bekend? Zo ja - welke acties worden ondernomen om aan deze handel een einde te maken ?

Waar gaat dit over mensen?? Wij roken weleens een blowtje, moet dit dan gelijk als dealen gezien worden? Gisteravond nog zijn we weer met groot machtsvertoon door de politie gefouileerd en met drugshonden de auto doorzocht. Er is niks gevonden. Wel heel raar dat de politie dan meldingen krijgt van dealen. Waarschijnlijk van de security die hier nu als sinds november/december af en toe is rond loopt. (of ze zitten in de sporthal aan de Weteringsingel koek, snoep en drinken te nuttigen). Ze zijn in ieder geval nog niet nuttig geweest. Is dit nou de juiste besteding van ons zuurverdiende (belasting)geld. En lokt dit niet juist uit tot confrontaties met de jongeren?.

Nog even terugkomend op de verhalen van de bewoners. Er wordt hier gesproken over onveiligheid. Maar is er weleens een bewoner/voorbijganger mishandeld, beroofd, achtervolgd of iets dergelijks? Het wordt echt overdreven. Ga eens in Rotterdam kijken hoe het daar is. Zelfs daar worden de jongeren niet op deze manier aangepakt en loopt er geen security rond om ze te controleren. De goede dingen van de jongeren (en die zijn er) worden nooit eens in de krantenberichten of de verhalen verteld.

We worden bijna elke dag gecontroleerd, we zijn bekend bij de politie, ze zullen nu toch wel weten wat voor groep wij zijn? Ik wil ook even zeggen, ga eens in Gouda kijken bij de overlastgevende (marokkaanse) jeugd. Dan zal je zien dat de probleem hier nog allemaal wel meevallen. Dit zijn nog maar enkele verhalen van optredens van politie/security (er zijn er nog veel meer, teveel om hier allemaal neer te zetten)"

Ingezonden door een van de jongeren (naam bij de redactie bekend)

Lees meer over:

politie overlast reeweg
Deel dit bericht met je vrienden!