dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Kindertafeltennisfeest druk bezocht

1 januari 2011 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Zoals de laatste jaren gebruikelijk heeft tafeltennisvereniging Serve '71 uit Hendrik-Ido-Ambacht ook dit jaar weer een kindertafeltennisfeest in de kerstvakantie georganiseerd. Zo ook afgelopen woensdag 29 december. Tijdens de voorbereiding hadden zich ruim 150 kinderen aangemeld, waarvan er uiteindelijk ruim 130 zijn geweest. 's Ochtends 49 kinderen uit de groepen 4,5 en 6 en 's middags nog eens 74 kinderen uit de groepen 7 en 8. Alle kinderen kwamen van een van de volgende basisscholen: de Stadhouder Willem III, de Bron, de Willem de Zwijger, de Meander, de Koningin Wilhelminaschool, de Bongerd, de Waterlelie, de Dukdalf, de Tweestroom, de Wijngaard en de John F. Kennedyschool.

Tijdens de ochtendsessie waren dus de kinderen uit de groepen 4 t/m 6 aan de beurt. Door middel van diverse spel- en wedstrijdvormen konden de kinderen spelenderwijs kennis maken met de tafeltennissport. Met veel enthousiasme en plezier liepen de kinderen in kleine groepjes diverse tafels af om op een speelse manier met tafeltennis in aanraking te komen. Onderweg werden ook nog punten verzameld en aan het einde van de morgen werden onder de besten nog enkele prijzen verdeeld. De eindwinnaar van deze ochtend was Jelle Ruitenberg. Jochem Touw en Dion Lanser werden respectievelijk 2e en 3e.
Tijdens de middagsessie werden er door de kinderen van de groepen 7 en 8 onderlinge wedstrijdjes gespeeld. Uiteindelijk was het in de finale van de C-poule Tim Hoogvliet die van Beau Rook wist te winnen. In de finale van de B-poule was het Corstiaan van Driel die van Juan Slurink wist te winnen. Tot slot was het in de finale van de A-poule Marc Boudewijn die van Thomas Traanberg wist te winnen. De wisselbeker ging dit jaar naar de Willem de Zwijgerschool.

Aan het einde van dit kindertafeltennisfeest, konden de ruim 100 leerlingen en diverse vrijwilligers van Serve '71 terugkijken op een gezellige en geslaagde dag. Voor wie de smaak te pakken heeft gekregen: op woensdagavond 12 januari kunnen de kinderen terecht van 18:30-19:45 uur voor een open training. Ze trainen dan onder begeleiding van een deskundige trainer, Nico van Zwet.
Voor meer informatie en foto's van dit kindertafeltennisfeest verwijzen wij u naar de website : www.serve71.nl.

Lees meer over:

tafeltennis serve'71
Deel dit bericht met je vrienden!