dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Gemeentebelangen geeft doorslag bij stemming wijziging APV

8 november 2010

HENDRIK IDO AMBACHT -  De gemeenteraad aanvaardde maandagavond met een  meerderheid van 11 tegen 7 stemmen een wijziging van de Algemene Politieverordening (APV). Coaltiepartner PvdA stemde samen met de VVD en D66 tegen het verbod om in de nabijheid van winkels voorwerpen te vervoeren of bij zich te hebben die `kennelijk zijn bedoeld om het plegen van winkeldiefstal te vergemakkelijken`.

Volgens de woordvoerder van het CDA was zijn fractie verdeeld. Het "jongste deel" van de CDA-fractie was tegen, het "oudere deel" was voor de wijziging. De jongste twee leden van de CDA fractie waren echter tijdens deze raadsvergadering niet aanwezig. Gemeentebelangen gaf uiteindelijk de doorslag bij de stemming. De fractievoorzitter van deze partij werd over de streep getrokken omdat volgens de burgemeester `de winkeliers` om deze APV-wijziging zouden hebben gevraagd.

De PvdA was tegen vanwege mogelijke willekeur bij handhaving van dit verbod. "Dit is symboolpolitiek",  meende de PvdA-fractievoorzitter. De VVD-woordvoerder meende dat  de regering en de VNG geen voorstanders van deze wijziging waren. De burgermeester wees erop dat dit deze APV-wijziging juist wel van de VNG afkomstig is. Deze wijziging wordt naar zijn mening ook toegepast in de overige gemeenten van de Drechtsteden.

Lees meer over:

politie gemeenteraad
Deel dit bericht met je vrienden!