maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Drechtraad in Landvast druk bezocht

2 november 2010

DRECHTSTEDEN - De Dordtse wethouder Dion van Steensel (Sociale Zaken) neemt geen afstand van inhoud en de toonzetting van zijn interview met de NRC van 19 oktober 2010.

Dat bleek uit de op dinsdagavond 2 november 2010 gehouden vergadering van de Drechtraad. De Drechtraad vergaderde in het Alblasserdamse Culture Centrum Landvast. Van Steensel is ook portefeuillehouder Sociale Zaken in het  Drechtstedenbestuur. Hij meende dat hij met zijn uitspraken over de besteding van de gelden voor reïntegratie geen paniek had gezaaid. „We doen maar wat." Dat is volgens de wethouder het kenmerk van het reïntegratiebeleid. In het NRC interview geeft Van Steensel aan vindt dat er best extra op reïntegratiebeleid kan worden bezuinigd. De Drechtsteden krijgen er volgens de NRC in 2011 nog altijd 30 miljoen euro voor, ondanks een korting van 5,4 miljoen euro. Dat is ruwweg 10.000 euro per arbeidsplichtige inwoner in de bijstand.

Van Steensel benadrukte gisterenavond naar aanleiding van vragen de D66 fractie dat hij niet op de hoogte van de uitkeringen wil bezuinigen. Het beleid moet wel gericht zijn op het terugbrengen van mensen in het arbeidsproces. Hiervoor is financiële druk wel een middel.

Volgens Van Steensel gaan er `nog vele interviews´ volgen. De PvdA woordvoerder C.A. van Verk adviseerde Van Steensel een cursus communicatie te volgen alvorens hij weer interviews met kranten geeft

De Drechtraadvergadering was onderdeel van de Drechtstedendinsdag. Deze dinsdag werd voor de derde keer georganiseerd en werd druk bezocht door(burgers)raadsleden uit de regio. Ze werden onder ingelicht over de tweede managementrapportage (marap). Daaruit blijkt dat in de sector Sociaal flinke tekorten zijn ontstaan. De WW uitkeringen waren weliswaar afgenomen, maar de uitkeringen voor de bijstand zijn gestegen. De Sociale Dienst Drechtsteden verwacht voor 2011 een tekort van 7,3 miljoen euro en ook bij de uitvoering van de Wet Maatschappelijk Opvang (WMO) zijn voor 2011 tekorten. Voor het minimabeleid zijn de kosten voor de gemeenten € 290.000 hoger.

Lees meer over:

landvast drechtraad
Deel dit bericht met je vrienden!