dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Zaterdag kunst in Cascade

28 oktober 2010

HENDRIK IDO AMBACHT -Kunst rond Zwijndrecht beleeft zaterdag aanstaande zijn vijfde bijeenkomst in Ambacht. Een vaste plek van deze manifestatie wat ruim vijftien jaar geleden werd bedacht en  begon  in de Vonkenberg is nu aan zijn veertiende editie toe.

Sinds de sloop van het bekende Zwijndrechtse zalencentrum de Vonkenberg is men binnen de Zwijndrechtse waard uitgeweken naar Cascade in H I Ambacht. Voor Ada Boshuizen van origine een van de organisatoren is dat jammer aangezien zij aan de Koninginneweg woont en haar atelier heeft op een steenworp afstand van de locatie van de Vonkenberg.


Zaterdag zullen weer velen hun kunstzinnige werk en aanverwanten laten zien en aanbieden in de zalen van Cascade. Bezoekers kunnen terecht voor een diversiteit van kunstzinnigheid vanaf tien uur tot het eind van de middag vijf uur.

Burgemeester Jonker kan de manifestatie niet openen omdat hij zelf organisator is van een ander evenement in het kasteel in Rhoon. Hij organiseert daar voor alle Nederlandse goochelaars de jaarlijkse bijeenkomst. Ondanks dat goochelaars zeer creatief zijn zag hij toch geen mogelijkheid zichzelf uit een hoge hoed te toveren of te verdwijnen in een kist om op zijn eigen manifestatie weer op te duiken, dat is magie en geen Goochelen aldus de Burgemeester.


Kunst rond Zwijndrecht is een creativiteitsmarkt waar velen elkaar ontmoeten. In 2009 kwamen er zo een achthonderd bezoekers binnengelopen in Cascade. Het evenement heeft ondertussen een vaste plaats gevonden in de Zwijndrechtse Waard

Lees meer over:

kunst cascade
Deel dit bericht met je vrienden!