donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Drechtraad verwerpt amendement Lokale Partijen Drechtsteden

6 oktober 2010

HENDRIK IDO AMBACHT -  Een kleine meerderheid van de Drechtraad verwierp dinsdagavond een amendement van de lokale partijen uit de Drechtsteden. Dit amendement werd ondertekend door ABZ uit Zwijndrecht, Beter voor Dordt, Pro Sliedrecht, Gemeentebelangen (Hendrik-Ido-Ambacht) en PAB uit Papendrecht. Het amendement wilde een passage schrappen in de Kadernotitie Water in de Drechtsteden. Deze passage ging over de verantwoordelijkheid van de gemeente en de huiseigenaar ten aanzien van handhaving van het grondwaterpeil in bebouwd gebied.  Hierover bestaat volgens de indieners geen jurisprudentie. De verantwoordelijk portefeuillehouder Piet Sleeking had geen moeite met dit amendement. Ondanks deze positieve opstelling aanvaardde de Drechtraad het amendement niet.

De SGP-ChristenUnie wilde de kadernotitie ter kennisname aannemen en niet vaststellen. De notitie had namelijk volgens deze fractie voornamelijk een beschrijvend karakter. De meerderheid van de Drechtraad wilde deze notitie echter wel bespreken.

De Drechtraad vergaderde voor het eerst in het cultureel centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees meer over:

cascade gemeente belangen
Deel dit bericht met je vrienden!