donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

15-jarige jongen aangehouden voor illegaal collecteren

19 september 2010 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Een oplettende bewoner van Hendrik-Ido-Ambacht attendeerde de politie zaterdagmiddag 18 september op een volgens hem illegaal collecterende jongen. De 15-jarige collectant uit Dordrecht was in de omgeving van het Fonteinkruid bij diverse deuren langsgegaan om zogenaamd te collecteren voor het KIKA-fonds.

Volgens de oplettende getuige gaat dit fonds collecteert dit fonds niet langs deuren waardoor deze collectant waarschijnlijk andere bedoelingen had. De politie heeft de jongen hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. De verdachte had al een geldbedrag bij zich waardoor het mogelijk is dat hij al verschillende omwonenden van Hendrik-Ido-Ambacht zou hebben opgelicht.

Bent u door deze jongen benaderd, dan kunt u contact opnemen met de politie via het algemene nummer 0900-8844. De politie heeft de ouders van de verdachte in kennis gesteld. De spullen waarmee de jongen collecteerde zijn inbeslaggenomen.

Deel dit bericht met je vrienden!