donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Break Free Festival trekt ruim 5000 bezoekers

12 september 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - Op 11 september 2010 werd voor de tweede keer het Break Free Festival georganiseerd in het Burgemeester Baxpark. Een festival dat georganiseerd wordt door stichting Break Free, een organisatie samengesteld uit mensen met verschillende kerkelijke achtergronden, die hun krachten samenbundelen om met muziek en sprekers het evangelie te brengen.

Ook dit jaar was er weer een gevarieerd programma samengesteld. Het festival werd geopend door Ben Ketting, bekend van zijn kindeprogramma's van de televisie, die een leuke show weg gaf, waarin hij de kinderen ook echt betrok. Daarna trokken alle kinderen naar de kinderstand toe, waar ze zich lieten schminken, of zich lekker op het luchtkussen lieten gaan. Na een mooie dansact van the Christian Dance Company was het de beurt aan Transit, een regionale pop/rock band, die met stevige gitaarmuziek het Baxpark op zijn grondvesten liet trillen.

Daarna kwamen de wat bekendere namen als Pure, Insalvation, Matthijn Buwalda en Just Him, die stuk voor stuk een meer dan goede bijdrage leverden aan het festival. Vooral Just Him, de afsluiter van het festival en bekend van het programma Korenslag, liet de menigte mee dansen en swingen op bekende gospelliederen. Tussendoor sprak Danny Dane over het thema Break Free. Hij kreeg daarbij hulp van twee dramagroepen. 


Lekker genieten in het zonnetje

Gratis schminken voor de kids


Een gast uit Kenia


Ook Ambacht.net was aanwezig!

Zeer professioneel was dit jaar het reuze beeldscherm, waarmee zelfs in het zonnetje de beelden goed te zien waren en men de teksten van de liederen goed kon meelezen/meezingen.

Tussen al de muziek door was er ook een braderie waar allerlei organisaties en bedrijven zichzelf konden presenteren.
Het meest opvallende van de dag, was de hoeveelheid vrijwilligers. Mensen met allemaal een verschillende kerkelijke achtergrond, die samenwerken om zo het festival tot een succes te maken. Vooral 'het rode team" (evangelisatie en nazorg) waren goed vertegenwoordigd, en brachten het evangelie aan mensen tijdens het drinken van een gratis kopje koffie. Ook werd er de hele dag door schoongemaakt, afval opgeruimd en vuilniszakken vervangen, zodat het milieu er niet onder hoefde te lijden.

Het weer was prachtig, de muziek was goed, er waren ruim 5000 mensen en de boodschap was duidelijk. Kortom, alle ingrediënten voor een geslaagd festival. Enkele uren na het eindigen van het festival lag het Burgemeester Baxpark er weer vredig en rustig bij, alsof er niets gebeurd was die dag, mede dankzij de vele vrijwilligers. 

Voor meer foto's, zie www.breakfreefestival.nl

Deel dit bericht met je vrienden!