donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Gezond op weg tijdens de Europese Mobiliteitsweek

10 september 2010 (door Hans Huisman)

HENDRIK IDO AMBACHT - Van 12 tot en met 22 september worden in heel Nederland wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit gepromoot. Dan is het namelijk de Europese Mobiliteitsweek (voorheen de Week van de Vooruitgang). Stichting LOAZ, een stichting ter bevordering van duurzame mobiliteit, is in Nederland de initiatiefnemer van de week. Ook de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht doet mee.

Activiteiten Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht tijdens Europese Mobiliteitsweek

Maak van fietsen je sport!
Vanaf 13 september 2010 

Veel bewoners van Ambacht gaan een of meer keer per week sporten. Een groot deel daarvan pakt de auto naar de sportschool. De Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht vraagt sportscholen en -verenigingen hun leden te stimuleren om met de fiets naar de sportschool te komen. Fietsritten leveren direct winst op voor de eigen gezondheid en de leefomgeving.

Band op Spanning
16 september 10.30 – 17.30 uur

Stichting de Groene Garage controleert de bandenspanning van auto’s en vult deze zo nodig bij. Met banden op de juiste spanning wordt het milieu gespaard en de verkeersveiligheid vergroot. Dit levert per auto per jaar een kostenbesparing op van circa 25 tot 150 euro. Winst voor het milieu, de verkeersveiligheid en de portemonnee!

Lees meer over:

duurzaamheid activiteiten
Deel dit bericht met je vrienden!