woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Gemeente pakt eikenprocessierupsen aan

17 augustus 2010 (door Hans Huisman)

HENDRIK IDO AMBACHT - Vorige week zijn nesten van de eikenprocessierups verwijderd uit eiken op de speelplaats aan de Witte de Withstraat. Verwijdering was goed mogelijk omdat de rupsen in hun nesten zaten en in zijn geheel konden worden opgezogen.

In de gemeente zijn al op meer plaatsen nesten verwijderd. Alle eikenbomen worden daarom streng in de gaten gehouden. Goede bestrijding is echter alleen mogelijk in samenwerking met bewoners. De gemeente roept alle bewoners op om zeer alert te zijn op de rups, ook in eiken in uw eigen tuin.

De brandharen die aanwezig zijn op het lichaam van de rups kunnen binnen een paar uur gezondheidsklachten veroorzaken zoals jeuk, bultjes, blaasjes en ontstekingen.

De gemeente is verantwoordelijk voor het verwijderen van nesten en rupsen in de openbare ruimte. Wanneer u de rupsen aantreft in uw eigen tuin, moet u zelf zorgen voor verwijdering ervan. U kunt hiervoor een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Voor advies over het verwijderen van rupsen en nesten en met verdere vragen over de eikenprocessierups kunt u terecht bij het meldpunt van de gemeente op telefoonnummer (078) 770 81 00.

Deel dit bericht met je vrienden!