dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Extra wachtplaatsen bij kapotte brug over de Noord

4 augustus 2010 (door Hans Huisman)

HENDRIK-IDO-AMBACHT- Sinds eind juni kampt de brug over de Noord met technische problemen in de aandrijving van het beweegbare gedeelte. Hierdoor is de bediening beperkt tot drie maal per dag, de tijden zijn: om 09.00, 11.30 en 20.00 uur. Voor automobilisten zijn deze vaste tijden wel handig omdat het op deze manier gemakkelijker is een keuze te maken tussen tunnel of brug. Rijkswaterstaat heeft in verband met de beperkte bediening een aantal maatregelen genomen.

Brug Noord Hendrik-Ido-Ambacht

Zo wordt de Algerabrug tot en met 23 augustus om 12.50 uur extra bediend. Ook wordt de Schiphol-basculebrug dagelijks tot 22.00 uur bediend. Op deze manier blijft het mogelijk de Staande Mastroute binnen 24 uur te varen. Het Watersportverbond is blij met de extra maatregelen. Met name de extra wachtplaatsen zorgen voor een stuk veiligheid. Zo hoeven boten niet lange tijd rond te blijven varen. Veel scheepvaart kan wel gewoon doorvaren. De doorvaarthoogte van de brug is namelijk 12.50 meter. Rijkswaterstaat heeft tijdelijk extra wachtplaatsen gecreëerd aan weerszijden van de brug over de Noord. Dit is één van de maatregelen die is genomen om de beperkte bediening van de kapotte brug op te vangen.

Deel dit bericht met je vrienden!