dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Nieuw aanbod groepsmaatschappelijk werk van Rivas Zorggroep

3 augustus 2010 (door Ad van Herk)

DRECHTSTEDEN  - Het Maatschappelijk Werk van Rivas Zorggroep begint na de zomerperiode weer met diverse trainingen, cursussen en gespreksgroepen. Voor verschillende doelgroepen zijn diverse bijeenkomsten gepland zoals 'Opvoeden & zo', 'Vrouwenpositief', 'Beter omgaan met pubers' en assertiviteitstrainingen voor diverse leeftijden.

Steun en herkenning
'Iedereen kan tegen bepaalde moeilijkheden aanlopen waardoor je je even geen raad meer weet', zegt Marije Versteeg, coördinator groepsmaatschappelijk werk bij Rivas. 'Door deel te nemen aan een groep ontmoet je andere mensen met dezelfde moeilijkheden. Je kunt mét en van elkaar leren en je eigen mogelijkheden ontdekken en benutten. Ik zie dat veel deelnemers ook steun en herkenning vinden.'

Veranderen en verbeteren
De groepen en cursussen worden geleid door twee maatschappelijk werkers van Rivas. Naast het uitwisselen van ervaringen, is ook veel aandacht voor het veranderen en verbeteren van de situatie. 'Dat is een belangrijk aandachtspunt tijdens deze bijeenkomsten', benadrukt Versteeg. De maatschappelijk werkers hanteren een aantal methodes en geven de deelnemers richtlijnen om verder te komen.

Informatie
De cursussen worden vanaf september op verschillende locaties van Rivas gegeven. Er wordt altijd gezocht naar een locatie dichtbij de woonplaats van de deelnemer. Voor aanmelden of meer informatie kan iedere werkdag van 8.30 tot 17.00 uur contact worden opgenomen met een maatschappelijk werker via de Centrale Toegang, (0183) 64 35 71 of mail naar centrale.toegang@rivas.nl.
Meer informatie over het complete aanbod van het maatschappelijk werk van Rivas is te vinden op www.rivas.nl.

Lees meer over:

rivas
Deel dit bericht met je vrienden!