donderdag 20 januari 2022

Alles over Ambacht

BreakFastRun breekt records

1 mei 2010 (door Hans Huisman)

HENDRIK IDO AMBACHT - Na een korte nacht, vol onweer en regen was daar eindelijk het tijdstip aangebroken  van de 5e editie van de Breakfast Run.
Het was de lopers gegund om met mooie weersomstandigheden hun missie te volbrengen. Het vroege ochtendzonnetje deed zijn uiterste best en het was droog.
In alle vroegte werden de allerlaatste voorbereidingen getroffen voor de Breakfast Run en langzaam stroomden de Wandelaars, Nordic Walkers en Hardlopers binnen. Zoals wij van de organisatie al hoopten, hadden veel mensen zich al van te voren ingeschreven en ondanks de slechte weersomstandigheden van de afgelopen nacht, kwamen er ook nog aardig wat vroege vogels zich melden voor de Run via de na inschrijving.
Op het (nagenoeg) autovrije parcours was het geweldig om te zien, hoe iedereen zich op zijn manier, in zijn discipline naar de eindstreep toe werkte. Een lang lint van Wandelaars, Nordic Walkers en Hardlopers vulden de straten en het park van Hendrik-Ido-Ambacht. Het was een waar festijn.

Records
Er zijn dit jaar weer wat records gesneuveld!
Ten eerste: Het aantal deelnemers. Er hadden zich ruim 700 sportievelingen aangemeld. Voor volgend jaar op naar de 1000.
Ten tweede: Het parcoursrecord op de 10 km voor heren is verbeterd. Dit leverde de winnaar dan ook € 100,00 op.
Ten derde: Ook het parcoursrecord op de 10 km voor de dames is verbeterd. Ook deze dame mocht met een geldprijs van € 100,00 naar huis.
Gezien de snelle tijden die er zijn neergezet, zal het een hele uitdaging zijn, om dit volgend jaar te kunnen verbeteren. Wie durft?

De jeugdloop
Hoewel de loopclinics voor de jeugd de afgelopen weken een enorm succes zijn geweest, er deden meer dan 575 kinderen mee, viel het aantal deelnemertjes aan de 1e Breakfast Run jeugdeditie wat tegen. Maar… het enthousiasme van de deelnemende kinderen was er zeker niet minder om! Wat werd er fanatiek en hard gelopen door deze kleine kanjers.

De winnaars
Heren 10km
 1e  en tevens nieuwe parcoursrecordhouder Fouad Fertoute in 33 :39
Dames 10km:
 1e  en tevens nieuwe parcoursrecordhouder Anne Zijderveld  in 38:46

De Jeugd Editie
De snelste school is geworden De Wijngaard. Hiermee hebben zij een hele mooie wisselbeker gewonnen.
De school met de meeste deelnemers was ook De Wijngaard. Daarmee sleepten zij de tweede wisselbeker binnen. Een geweldige prestatie, die volgend jaar het verdedigen waard is. Vanzelfsprekend een hele grote uitdaging voor alle andere basisscholen uit Hendrik-Ido-Ambacht om deze bekers van school te laten wisselen. Het zijn namelijk niet voor niets wisselbekers! Voorlopig mogen deze twee trofeeën een heel jaar lang pronken in de prijzenkast op De Wijngaard.

Lianne van Amelsvoort wilde met het lopen van de Breakfast Run geld inzamelen voor een goed doel, de stichting Zonnebloem LinQ, zie www.zonnebloemlinq.nl . Tijdens het ontbijt kwam zij met de mededeling dat ze € 617,50 heeft opgehaald. Voor de overige foto’s van de lopers, winnaars en het ontbijt kunt u terecht op de site www.breakfastrun.nl.

Lees meer over:

breakfastrun
Deel dit bericht met je vrienden!