donderdag 20 januari 2022

Alles over Ambacht

Onderscheiding voor mevrouw Louise Rassen-Schoonderwoerd

13 maart 2010 (door Hans Huisman)

HENDRIK IDO AMBACHT - Burgemeester Herman Jonker van Hendrik-Ido-Ambacht reikte op vrijdag 12 maart in de Ambachtkamer van het gemeentehuis een onderscheiding uit van de Stichting Carnegie Heldenfonds aan mevrouw Louise Rassen-Schoonderwoerd (43 jaar) uit ,  wonende te Hendrik-Ido-Ambacht.

Mevrouw Rassen-Schoonderwoerd ontving deze onderscheiding omdat zij met gevaar voor haar eigen leven haar man redde van de verdrinkingsdood.

Stichting Carnegie Heldenfonds
De Stichting Carnegie Heldenfonds ontleent haar naam aan Andrew Carnegie, die op 25 november 1835 in Schotland werd geboren, als zoon van een handwever. Andrew Carnegie verdiende een fortuin in Amerika bij de spoorwegen. Hij overleed in 1919. Hij stelde zijn vermogen beschikbaar aan de maatschappij, zoals instellingen van sociale en opvoedkundige aard. Ook bekostigde hij de bouw van het Vredespaleis te Den Haag en de concertzaal Carnegie Hall te New York. Ook initieerde hij de oprichting van fondsen in vele landen waaronder Nederland, die tijdelijke financiële ondersteuning verleenden aan personen die met gevaar voor eigen leven anderen hebben gered. In ons land werd de Stichting Carnegie Heldenfonds in 1911 gesticht. Het accent is in de loop der jaren verlegd naar het verlenen van onderscheidingen en beloningen aan mensen die met gevaar voor eigen leven iemands leven hebben gered of dat hebben geprobeerd te doen. Inmiddels kunnen ook personen die met gevaar voor eigen lijf en goed voor een ander in de bres zijn gesprongen onderscheiden worden.

Lees meer over:

Koninklijke Onderscheiding
Deel dit bericht met je vrienden!