donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Parkeer winkelcentrum Reeweg op de schop

7 januari 2010

HENDRIK IDO AMBACHT -  Om de bereikbaarheid van winkelcentrum Reeweg te verbeteren, heeft de gemeente plannen uitgewerkt voor een nieuwe inrichting van het parkeerterrein.
Er komen meer parkeerplaatsen. Ook worden ze iets verschoven, zodat ze in rechte lijnen naast elkaar liggen. Dit maakt het parkeerterrein overzichtelijker en daarmee het in- en uitrijden eenvoudiger. Aan de zuidzijde, langs de Singel, komen parkeerplaatsen met een afwijkende bestrating. Hierdoor is het duidelijk waar de parkeerplaatsen zijn, zodat er minder auto’s worden geparkeerd op plekken waar dit niet wenselijk is. Het voetgangersgedeelte voor de ingang van Albert Heijn wordt breder.
De gemeente pakt ook het groen aan. De Elzen die er staan veroorzaken veel overlast en worden daarom verwijderd. In plaats daarvan komen Amberbomen (Liquidambar), die een rode herfstkleur hebben en uiteindelijk een hoogte van 7 à 8 meter bereiken. De heesters langs het voetpad worden vervangen door laagblijvende, bloeiende sierheesters, met een maximale hoogte van 1 meter.

Wilt u meer informatie of wilt u reageren? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op woensdag 13 januari 2010 tussen 17.00 en 19.00 uur in het gemeentehuis aan de Weteringsingel 1. Medewerkers van de gemeente staan klaar om u aan de hand van kaarten te informeren over de plannen. U hebt dan de gelegenheid om vragen te stellen of om op de plannen te reageren.

Het plan ligt van 13 januari tot 1 maart eveneens in de publieksruimte van het gemeentehuis ter inzage en is digitaal te raadplegen. Mocht u naar aanleiding daarvan nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u een afspraak maken met Arnold Huisson (078-68 43 155) of Wim Stigter (078-68 43 187) van de afdeling Beheer Openbare Ruimte.

Alle reacties op het plan worden beoordeeld. Op basis hiervan wordt een definitief plan opgesteld, dat aan het college wordt voorgelegd. Nadat het plan door het college is vastgesteld, wordt het voor een periode van vier weken nogmaals ter inzage gelegd. Belanghebbenden hebben dan de gelegenheid om bezwaar te maken. Daarna start de uitvoering. De werkzaamheden staan gepland van mei tot medio september 2010. Alle betrokkenen worden tijdig geïnformeerd over de exacte planning en maatregelen, die genomen worden om de woningen en de wijk bereikbaar te houden.

Lees meer over:

parkeren winkelcentrum reeweg
Deel dit bericht met je vrienden!