donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Geen gemeente Zwijnbacht voor Gemeente Belangen

4 januari 2010 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - De Zwijndrechtse Waard is niet meer dan een omdijkt stuk land met o.a. de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht als woonplaats voor de inwoners. De politieke Groepering Gemeente Belangen wil beslist geen muren, grachten en ophaalbruggen rond de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht aanleggen, maar is door de berichten in de diverse media over (verregaande) samenwerking met Zwijndrecht en de mogelijke namen voor een samengevoegde gemeente "Zwijndrechtse Waard"of "Zwijnbacht" onaangenaam verrast.

Ary Cramer: "Als fractie zijn we beslist niet tegen samenwerking. Maar dan alleen in organisatorische zin. Tegenover regionale samenwerking, mits deze meerwaarde voor de inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht heeft, staat Gemeente Belangen positief. De samenwerking op b.v. economisch terrein, voorzieningen, verkeer & vervoer en het milieubeleid kan een (financiële) meerwaarde opleveren. Maar uitgangspunt voor Gemeente Belangen blijft: "Lokaal wat lokaal kan en regionaal wat regionaal nodig is". De fractie is van mening dat het college een stap te snel is gegaan met haar eerdere berichtgeving over (te) verregaande samenwerking met de gemeente Zwijndrecht. Had het college niet de zorgvuldige weg moeten bewandelen om eerst met de Ambachtse politiek van gedachten te wisselen en te informeren hoe zij denken over welke vorm van samenwerking dan ook? En de publicaties over samenwerking met hen vooraf af te stemmen? Gemeente Belangen zal alle ontwikkelingen op dit gebied in elk geval kritisch blijven volgen!"

Lees meer over:

gemeente samenwerking
Deel dit bericht met je vrienden!