donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Kindertafeltennis een groot feest

4 januari 2010 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Zoals de laatste jaren gebruikelijk heeft tafeltennisvereniging Serve '71 uit Hendrik-Ido-Ambacht ook dit jaar weer een kindertafeltennisfeest in de kerstvakantie georganiseerd. Zo ook afgelopen dinsdag 29 december. Tijdens de voorbereiding hadden zich ruim 130 kinderen aangemeld, waarvan er uiteindelijk ruim 100 zijn geweest. 's Ochtends 53 kinderen uit de groepen 4,5 en 6 en 's middags nog eens 49 kinderen uit de groepen 7 en 8. Alle kinderen kwamen van een van de volgende basisscholen: de Stadhouder Willem III, OBS de Bron, de Willem de Zwijger, de Meander, de Koningin Wilhelminaschool en de Steenen Kamer.

Tijdens de ochtendsessie waren dus de kinderen uit de groepen 4 t/m 6 aan de beurt. Door middel van diverse spel- en wedstrijdvormen konden de kinderen spelenderwijs kennis maken met de tafeltennissport. Met veel enthousiasme en plezier liepen de kinderen in kleine groepjes diverse tafels af om op een speelse manier met tafeltennis in aanraking te komen. Onderweg werden ook nog punten verzameld en aan het einde van de morgen werden onder de besten nog enkele prijzen verdeeld. De eindwinnaar van deze ochtend was Brecht Harmsen van de Meander.

Tijdens de middagsessie werden er door de kinderen van de groepen 7 en 8 onderlinge wedstrijdjes gespeeld. Uiteindelijk was het in de finale van de B-poule Miranda van de Berg die van Paul Troost wist te winnen. In de finale van de A-poule was het Geert Noordzij die van Jan Troost wist te winnen. De wisselbeker ging dit jaar naar OBS de Bron.

Aan het einde van dit vierde kindertafeltennisfeest, konden de ruim 100 leerlingen en diverse vrijwilligers van Serve '71 terugkijken op een gezellige en geslaagde dag. Voor wie de smaak te pakken heeft gekregen: op donderdagavond kunnen de kinderen terecht van 18:45-20:00 uur. Ze trainen dan onder begeleiding van een deskundige trainer, Nico van Zwet. Ook volwassenen kunnen op donderdag een kijkje komen nemen en trainen, van 20:15 - 21:30 uur. Voor meer informatie en foto's van dit kindertafeltennisfeest verwijzen wij u graag naar de website : www.serve71.nl.

 

Lees meer over:

tafeltennis meander
Deel dit bericht met je vrienden!