maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Politie zoekt getuigen van poging tot beroving

30 november 2009 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Twee onbekende mannen hebben op 28 november geprobeerd een 71-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht te beroven. Doordat ze door een automobilist gestoord werden en de vrouw kon wegkomen, mislukte de beroving.


De vrouw fietste rond 21.40 uur op de Ambachtsezoom op het fietspad tussen de Krommeweg en de Hil in de richting van De Hil, toen twee mannen op één bromfiets haar tegemoet reden. De mannen en de vrouw passeerden elkaar waarna de mannen op hun bromfiets kennelijk keerden en de vrouw achterna reden. Ze haalden het slachtoffer in en reden haar vervolgens klem. De vrouw kwam ten val en liep een schaafwond aan haar knie op.

Eén van de mannen hield iets in zijn hand en eiste geld.
Op dat moment kwam er een personenauto op de Ambachtsezoom een auto uit de richting van de Antoniuslaan rijden om op de rotonde af te slaan en De Hil op te rijden. De vrouw maakte van dat moment gebruik en sprong op haar fiets. Ze reed snel weg in de richting van De Hil. Eén van de mannen rende haar nog achterna, maar hij wist haar niet in te halen.


Beide daders waren blanke mannen met zwart haar, zo’n 19 tot 21 jaar, 1.65 tot 1.75 cm lang en met een mager/tenger postuur. De passagier sprak met een Turks/Marokkaans accent.           


De politie is op zoek naar getuigen van deze poging tot beroving en wil in het bijzonder de automobilist spreken die ten tijde van het incident op de Ambachtsezoom reed. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche in Dordrecht. Anoniem melden kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Zie ook:

Lees meer over:

politie ambachtsezoom beroving
Deel dit bericht met je vrienden!