maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Extra raadsvergadering met Zwijndrechtse raad erbij

18 november 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Er komt een extra raadsvergadering voor Zwijndrecht en H-I-Ambacht zo meldde Burgemeester Scholten aan het begin van de gemeenteraadsvergadering van Zwijndrecht dinsdag 17 november.

Aan het begin van de avond ging al het gerucht rond dat de burgemeester een mededeling zou gaan doen over de samenwerking tussen H-I-Ambacht en Zwijndrecht maar geen van de raadsleden wist daar iets van. Het was dus gissen wat er verteld zou gaan worden. Na alle opmerkingen van de gemeenteraad Zwijndrecht over de Volgerlanden en het uitblijven van de rapportage over de grondexploitatie kon dus van alles verwacht worden.

Zwijndrecht en H-I-Ambacht hebben de intentie om samen te werken op het gebied van Zwembad, Theater en een praktijkschool. Op de agenda van de carrousel stond het agendapunt van de samenwerking van de brandweer. Bij dat agendapunt waar de raad van H-I-Ambacht en nu ook Zwijndrecht instemde kondigde Burgemeester Scholten aan dat hij een mededeling zou doen.
De mededeling in de raad was niet meer dan dat de colleges van Zwijndrecht en H I Ambacht tijdens hun zogenaamde hei sessie van twee dagen in Breda besloten hadden de gemeenteraden samen te roepen en hun daar verregaand te informeren. Waarover werd niet verteld. Wel dat de agendacommissie gevormd werd door Wethouder Doodkorte van H-I-Ambacht en Wethouder de Vries van Zwijndrecht.

De Zwijndrechtse LCM fractie vroeg in het vragen half uurtje wat verder door maar meer als deze opmerking en het feit dat de locatie nog niet bekend was kwam de raad niet te weten. Op 10 december komen de raden dus bijeen. Of dit openbaar is is nog maar de vraag want het komt vaker voor dat er eerst een gesloten overleg is.

Lees meer over:

raadsvergadering zwembad theater
Deel dit bericht met je vrienden!