maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Mantelzorgdag onverbloemd succes

13 november 2009

HENDRIK IDO AMBACHT -  "Samen sta je sterk ' was het motto waaronder deze actie vanmorgen vroeg afgetrapt werd. Vrijwilligers bezochten samen de door u opgegeven mantelzorgers om hun een boeket bloemen uit te reiken. Vandaag was het de Nationale Mantelzorgdag om de mantelzorgers een hart onder de riem te steken.

Deze dag werd georganiseerd door de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Stichting MEE Drechtsteden, Nederlandse Patiënten Vereniging, Interkerkelijk Diaconaal Beraad, De Blije Borgh en Gecoördineerd Ouderenwerk waren onder andere verantwoordelijk voor de uitvoering. De sponsoren waren als volgt: De Sitter, Bonne Fleur, Bruin en Prins.

Mantelzorgers zijn doorsnee burgers die naast hun dagelijks bestaan een kortere of langere tijd vrijwillig zorgen voor een naaste met een aandoening. De zieke kan dus, mede door deze mantelzorgers, thuis blijven wonen, maar ook in een verzorgings- of verplegingstehuis verblijven. 

Lees meer over:

mantelzorg
Deel dit bericht met je vrienden!