dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Ambacht niet over één nacht ijs!

28 oktober 2009

HENDRIK IDO AMBACHT -De vorstperiode staat voor de deur. De kou zit weer in de lucht. En dus staan de strooiwagens en sneeuwschuivers van reinigingsbedrijf Netwerk klaar om hun jaarlijkse gevecht met gladde wegen en fietspaden weer aan te gaan. Ook u kunt een handje helpen. Wees bij glad weer alert en houd uw eigen stoep schoon.

De gemeente doet er als wegbeheerder alles aan om de wegen in Hendrik-Ido-Ambacht zo veilig en bereikbaar mogelijk te houden. Daar hoort ook het bestrijden van gladheid van wegen en fietspaden door ijzel en sneeuw bij. Net als in de jaren ervoor heeft zij dit uitbesteed aan reinigingsbedrijf Netwerk.

Netwerk strooit alleen op vaste routes. Er zijn er twee: één voor het hoofdwegenstelsel en één voor de fietspaden. Daarnaast strooit zij op plekken waar bijzondere instellingen zijn gevestigd, zoals scholen. Woonstraten en erven zijn niet in de strooiroutes opgenomen. Op deze wegen kan het bij vorst dus glad zijn.

Wat kunt u doen?

Wees extra oplettend en voorzichtig. Kijk voordat u op pad gaat waar er wel en niet gestrooid wordt en houd daar rekening mee in de route die u kiest. Op www.netwerknv.nl vindt u een kaart waarop beide strooiroutes zijn aangegeven. Maak bovendien uw eigen stoep of pad schoon. Zo draagt u bij aan uw eigen veiligheid, maar ook aan die van uw medebewoners.

Lees meer over:

gladheid strooien
Deel dit bericht met je vrienden!